Använda konkurrenternas TV-reklam

Som ny företagare har du oftast inte så stor marknadsföringsbudget. Du kanske inte har någon alla. Det är inte många företag som har råd med de miljoner det kostar med TV-reklam, allra minst mindre nystartade företag. Däremot kan du som ny företagare ändå ta fördel av de dina konkurrenter som lägger miljoner och åter miljoner på TV-reklam, printannonser och radioreklam. All denna reklam skapar ett stort intresse för de produkter som marknadsförs, vilket leder till att folk googlar på det.

Utnyttja TV-reklam utan att betala för den

Har du ett nystartat företag och du har stora konkurrenter som har råd med TV-reklam kan du fiska upp det intresse som alla denna reklam skapar genom att ranka bra på Google. Det finns ofta ett samband mellan företag som köper TV-reklam och synlighet på Google, ju mer TV-reklam som köps desto sämre syns företaget på Google. Varför detta samband finns kan man undra, men det viktiga för dig som liten företagare är att utnyttja att det finns. Dina stora konkurrenter kastar ju bort delar av sin investering, vilket du som ny företagare ska vara glad över.

Genom relativt enkla medel kan du få din sajt att ranka högt på de sökord som är relevant för dina produkter och tjänster, och du kan göra det bättre än dina stora konkurrenter trots att de har betydligt mer resurser. Du kan slå dem på Google genom att vara både smartare och snabbare. Guldläge på nätet

Att lära sig sökmotoroptimering

Är det verkligen då så lätt med sökmotoroptimering och hamna i topp på Google? Nja, som med det mesta tar det ett tag tills du fullt ut bemästrar ämnet  men du kan räkna med att ganska snabbt göra tydliga framsteg. Börja att lära dig sökmotoroptimering genom att exempelvis hitta några av de SEO-skolor som finns. Googlar du just nu på “SEO-skola” hamnar Sökmotorkonsults SEO-skola överst. Där tipsar de även om SEO-boken “Guldläget på nätet – sökmotoroptimering för alla“. Med den ska du kunna lära dig sökmotoroptimering på en kväll. En riktigt bra investering om det stämmer.

Oavsett hur du väljer att lära dig sökmotoroptimering, så kommer det sannolikt vara en bra investering för dig som företagare. På Google kan du slå dig fram som ny företagare med små medel. Du har till och med fördelar gentemot de stora drakarna. Glöm bara inte att använda dem.