Att bygga ett varumärke av sin startup

En idé blev allvar och du tog tag i saken. Kanske ensam, eller med några stycken. Marknadsföringsbudgeten är förmodligen inte stor, speciellt i startup-fasen. Att bygga sitt varumärke är en lång väg att gå och det finns inga genvägar till en lojal kundkrets. Men det finns i alla fall några tydliga trender i branschen, och sätt att ta sig fram relativt billigt.

Att hålla sig till färdiga dogmer kan vara sköna stöttepelare, samtidigt är det viktigt att bibehålla en uns pragmatik. En lustfylld resa genom galna idéer som kanske fick ta sig några vändor är kanske bättre än en stenhård enkelspårig metod – eller? Nja, det är svårt att hitta svartvita lösningar, men ett vanligt och beprövat knep är ju att tänka utanför boxen. Scrolla runt på https://www.tuppreklam.se/reklamprodukter/, bara genom att exponeras av olika reklamprodukter skapas många roliga koncept och idéer.

Effektfull och billig marknadsföring

 

  • För en startup är det mycket viktigt att på en gång ta itu med frågan som även fullt etablerade storföretag tampas med: exponering. Hur når jag ut till min målgrupp utan att bara bli en i mängden av all den information som den dagliga hjärnan sorterar ut varje dag? Tänk hela tiden innovativt och annorlunda – eller var fräck och driv med det normala. Profilprodukter är ett mycket användbart och smart knep att sprida anad och oanad exponering på. Det behöver inte vara dyrt alls.
  • Bygg ett slagkraftigt narrativ kring ert företag. Att snabbt kunna formulera ett behov och på ett komprimerat sätt kunna berätta på vilket sätt din startup täcker upp det behovet är livsviktigt för ett företags överlevnad. Idéer och narrativ är alltid gratis, och är din bästa grogrund för bra framgång.
  • Samarbeta med företag, platser, tryckerier och så vidare som delar er värdegrund. Konsumenter är mycket noggranna med att följa upp företag och samarbetar ni med rätt typer av företag kommer ni kunna åka en del snålskjuts på deras PR. Stockholm har kommit att präglas av en sprudlande startup-scen: surfa på den. Lyssna på Ekonomistudion som handlar om de hetaste trenderna just nu.
  • Arbeta med sociala medier. Det är ett billigt, på många sätt nästan gratis, sätt att bygga en hype genom. Genom Instagram kan man sälja merch, hoppa på hashtag-trender och skaffa följare. På breakit.se listar de 8 sätt att bygga en hype på genom sociala medier.