Heta digitala trender 2019

Har du en start-up? Beroende på vad det är ni sysslar med och vilken tjänst ni erbjuder finns det olika kanaler att nå ut på för att potentiella kunder ska nå er. Att synas på nätet är inte alltid det lättaste, och branschen svänger kraftigt. Anlita en byrå som ligger i framkant och som har rätt verktyg för att hjälpa dig med din digitala marknadsföring.

Millstone Group är en digital marknadsföringsbyrå som ständigt får nya utmaningar av sina kunder. Där förutspår man dagligen processer inom digital marknadsföring och vilka trender det är som gäller. Här skriver vi om några trender som experter på marknaden förutspår och som kan vara bra för dig som startup att känna till och förhålla dig till. Såvida du inte ska hoppa på tåget att utmana Amazon som väntas komma till Sverige kan du i alla fall hålla lite koll på annat som händer. Läs mer om hur man ska utmana Amazon här.

AI i digitala kanaler

Att AI tar en allt större del i våra liv är ingen nyhet. Det faktum att AI kan vara med i våra digitala kanaler har blivit ett allt mer uppmärksammat fenomen. Kan en chatrobot fungera som kundtjänst på din hemsida? Och hur mycket organiskt innehåll behöver du ändra – kan en robot göra det åt dig utan att du riskerar tappa ranking i Google? En annan sak som trendar i USA och redan gjort självklara framsteg är röstsökningar och röststyrningar på hemsidorna. I Sverige har vi varit desto svalare inför företeelsen: men nu spår experterna att svenskarna kommer frälsas.

Att bygga ett varumärke i digitala kanaler är en svårighet som många uppmärksammat. När det gäller den psykologiska tendensen hos konsumenterna finns det massa ny mark att bryta. Idag räcker det inte med att alla känner till ett varumärke. Vad som däremot verkar ge mer effekt är om alla känner till att alla känner till ett varumärke. Låter det krångligt? Läs mer här.