Starta en e-handel

För den som söker nya sätt att utveckla sig och sitter på en bra produkt, så är det ett måste att idag starta en e-handel. Går man i tankar om att starta en butik och etablera sig i sin lokala stad så är det klart att man ska göra det. Men om man vill nå rikssträckande och även haka på trenderna som finns för hur svenskar helst shoppar så är en e-handel en perfekt plattform för att bli framgångsrik.

Trenden talar tydligt för att svenskarnas sätt att shoppa på har helt förändrats. Vi sätter oss framför datorn och kör igång med att handla på nätet. Vi hittar våra prylar genom att googla och därför har klimatet för företagare helt enkelt förändrats. Butiksägare har gått från att ha en butik på stan där alla satsningar görs till att dela upp sin verksamhet och ha en webbshop för kunderna som inte tar sig in till stan. Det har också blivit vanligare att företagen gör större satsningar på onlinemarknadsföring för att fånga upp sina kunder bättre. För den som går i tankar om att starta en e-handel så kan man kolla på e-handelsjätten Fyndiq och hur deras framgångar sett ut. Såhär säger Fredrik som var med och grundade Fyndiq:

– Att stå ut bland sina konkurrenter är inte helt lätt, då alla ens konkurrenter bara finns ett klick bort, till skillnad från den fysiska världen. Här handlar det om att ha ett bra kund- erbjudande genom unika produkter, bra priser och framför allt skapa en bra kundupplevelse i form av snabba och snygga leveranser, bra kundtjänst och en enkel och trygg köpprocess.(Läs mer här)

Om man intresserar sig för att öppna en e-handel så är det bra att göra sina efterforskningar, använd er gärna av Fyndiq som ett exempel, men tänk på att inte kopiera deras idé. Din idé måste vara egen och sticka ut för att ni ska kunna lyckas.