Ta steget upp i molnet

Det är som att hela vår verklighet har börjat sväva på moln, bokstavligt talat. Den gamla telefonen med sitt telejack förvandlas till trådlösa, smartare lösningar där man kan lägga upp både kalender och boka konferenser. Allt fler företag satsar idag på molnbaserade lösningar för att lyfta sin verksamhet i en tidsålder där kunderna efterfrågar snabbare och enklare service. Systemet är smart och enkelt, och är så mycket mer än bara telefoni.

Det är framför allt två saker som talar för att man ska skaffa molnbaserade lösningar till ens företag. Ta Soluno, som bland mycket annat erbjuder molnbaserad växel och IP-telefoni. Det är bra exempel på hur du kan behålla din stationära och fasta telefoni men låta stationen vara på internet och inte vara fast på ett konkret ställe. Det gör att du kan röra dig mobilt och samtidigt ha förankring på ditt kontor. Dessutom är det säkrare, mer kostnadseffektivt och i linje med hela telefonibranschen idag.

Konkurrenskraftiga lösningar

Mobilväxel, kalenderkoppling och växeltjänster i moln som gör att du kan välja operatör fritt. Har du koll på vad du kan bli erbjuden? Kanske inte, och då slösar du förmodligen en hel del tid och pengar på att upprätthålla kontakten mellan dina olika medarbetare och kunder. En smart kommunikationslösning gör dig konkurrenskraftig. Minskar man beroendet av att befinna sig i en storstad kommer man också öka sin konkurrenskraft, det tror även konkurrensverket.

På många platser stänger det gamla telefonnätet ner. Omfattande driftstörningar är inte ovanliga (läs t.ex. i nwt.se) och därför ser många över de smartare alternativet idag. Telefonen är en fantastisk uppfinning som har revolutionerat vårt sätt att leva och idka näring på. Idag tas det större steg mot en digitaliserad värld där allt inte behöver begränsas till en tjänst, utan kombineras med flera olika typer av möjligheter.

För nostalgitrippens skull: