Tips till egna företagaren

Att vara entreprenör i dagens samhälle är att vara en person som många vill vara. Men vad man måste tänka på är att det handlar om ett stort åtagande och mycket svett och kämparglöd. Alla tips är guld värda.

9031346-ambitions-word-on-modern-banner-design-template-set-of-stickers-labels-tags-cloudsJa, när det kommer till att starta eget så handlar det att ta reda på så mycket information som möjligt och känna sig säker i vad man får och vad man inte får göra. Tips till företagsstarten har vi tidigare skrivit om och vill du läsa mer kan du klicka dig vidare. Här råder mer praktisk information om vad som kan vara bra att veta när det kommer till ditt pensionssparande, detta då man måste spara privat för att lyckas komma upp i samma nivå som anställda som har tjänstepension. Saknar man tjänstepension kan man dra av pensionssparande  för upp till 444 000 kronor om året.

Maximera försäkringssystemet

För att maximera vad man kan få ut och spara gäller det att vara god vän med de olika inkomstgränserna som finns, för har du inte koll kommer du få ögonen på dig. 426 750 kronor om året får du inte komma över då det är den högsta pensionsgrundande inkomsten. Brytpunkt för statlig skatt på 20 % ligger på 460 800 om året och för 25 %, taxerad inkomst, ligger gränsen på 634 400 kronor om året.

Vad som kan vara bra är att boka träff med en revisor för att få koll på alla siffrorna och sedan gå en kurs på arbetsförmedlingen för att få ännu fler bra knep. Ett sista tips är att låta sig bli inspirerad av andra företagare och sätta upp mål för varför man vill bli egenföretagare.