Varför man blir entreprenör

Sova, älska, jobba och äta. Det är grundläggande delar som alla människor behöver för att leva ett så tillfredsställande liv som möjligt. När det kommer till jobb går vissa steget längre och blir entreprenör och med det sin egen chef och lyckas smed. 

196465-laptopEntreprenörer är ett spännande släkte och har man den kraften i sig är det nästan omöjligt att blunda för den. När det kommer till mediebranschen och reklambyråer är det många som väljer att starta eget när man funnit människor man jobbar bra med för att då testa sina egna vingar. En inspirerande reklambyrå är Kontrapunkt och ser man på den konstellationen av människor så skulle det där kunna födas nya byråer. Ett annat ställe där man kan se vad för typ av entreprenörer som finns på marknaden och som det går bra för är DI:s Gasellen där företag som uppnår olika kriterier blir inbjudna.

Blod, svett och glädje

Man måste kämpa en del för att bli en framgångsrik entreprenör, men det är inget problem då man jobbar med det som man brinner för. Ser man listan från svd.se över de bästa entreprenörerna i Sverige får man en känsla av att de kämpat otroligt hårt för att bygga upp det imperium som nu finns. Enligt en artikel i Sydsvenska så svarar en man “ofrivilligt” på frågan om varför man väljer att bli företagare. Man blir entreprenör för att man har en drivkraft och vill uppnå något som ännu inte finns. För att man ser ett behov, och är det pengarna som styr mest så kommer man aldrig att lyckas. Pengar ska aldrig vara drivkraften utan det får i så fall bli ett plus i kanten och en självklarhet om man lyckas.